Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliği son aşamada

Okullaşma oranının da 19 yılda arttığını dile getiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 14 Şubat’ta Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yürürlüğe …

Okullaşma oranının da 19 yılda arttığını dile getiren Milli Eğitim

Okullaşma oranının da 19 yılda arttığını dile getiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 14 Şubat’ta Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yürürlüğe girdiğini anımsatarak, yönetmelik ile ilgili hazırlıkların son aşamaya geldiğini söyledi.

İSTANBUL (İGFA) – 60 yıldan bu yana 7. Milli Eğitim Şurası’ndan itibaren sürekli dile getirilen öğretmenlere has bir kanunun olması taleplerinin 14 Şubat 2022’de kanunun yürürlüğe girmesiyle gerçeğe dönüştüğünü ifade eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yönetmelik çalışmalarıyla ilgili hazırlıkların son aşamada olduğunu kaydetti.

İstanbul’da öğretmenlerle iftar yemeğinde bir araya gelen Bakan Özer, tüm STK’lardan eğitim paydaşlarına kadar bir çok kesimle yönetmelik konusunda görüşler aldıklarını kaydeden Bakan Özer, “İnşallah Cuma günü itibariyle yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığı’na göndereceğiz. Yayımlandığı zaman da artık hem uzman öğretmenlik, hem de başöğretmenlik ile ilgili eğitim programı tarihin, sınav tarihini herkesle paylaşacağız” diye konuştu.

ÖĞRETMEN ATAMALARININ YÜZDE 50’Sİ İSTANBUL’A

Bakanlık görevine başladıktan sonra en fazla yatırım yapılan ilin İstanbul olduğunu vurgulayan Özer, “Bin anaokulunun haricinde diğer okullar için İstanbul’a ayırdığımız bütçe 8,9 milyar lira. Bu 8,9 milyar liralık yatırımın haricinde bin tane de anaokulunu inşallah yapacağız. İnşallah 2022 yılının sonuna kadar o anaokullarını da hizmete açmış olacağız.” dedi.

Öğretmen ihtiyaçlarında en dezavantajlı ilin İstanbul olduğunu vurgulayan Özer, İstanbul’un aslında çok avantajlı gibi görünmesine rağmen öğretmen atamalarında genelde mahrum kalmış bir il olduğunu belirterek, “Onun için ilk atamada 2 bin 500 öğretmen, son atamanın da yüzde 50’sini İstanbul’a verdik. Bundan sonraki atamalarda da o seviye normal seviyeye gelene kadar yüzde 50 İstanbul’a atama yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

2000’li yıllarda 100 öğrencimizden sadece 44 öğrencimiz liseye erişebilirken bugün bu oranın 90’a çıktığını ifade eden Bakan Özer, “5 yaşındaki okul öncesindeki okullaşma oranı yüzde 14’ten yüzde 90’a ulaştı” dedi.

ÖĞRETMENLERİN KİŞİSEL VE MESLEKİ GELİŞİMLERİNE AYRILAN BÜTÇE ARTIRILDI

Öğretmenlerin mesleki gelişimleriyle ilgili eğitim sistemini sistematik olarak değiştirdiklerini söyleyen Özer, “Eskiden olduğu gibi Bakanlık düzeyinde, merkezden öğretmenlerin mesleki gelişim eğitimlerini planlamıyoruz artık. Artık illere bıraktık, illerde de okullara bıraktık, artık yeni sistematiğimiz içerisinde öğretmenlerin mesleki gelişimlerine siz değerli öğretmenlerimiz karar vereceksiniz. Her okulda her okul bünyesinde bulunan öğretmenlerin hangi eğitimi alacaklarına kendileri karar verecekler. Bakanlık olarak biz sadece bütçenizi göndereceğiz.” diye konuştu.

Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimleriyle ilgili bütçeyi 35 kat artırdıklarını ve öğretmenlerin mesleki gelişimi için kullanılan bütçe 8 milyon olduğunu anımsatan Bakan Özer, “2022 yılında 282 milyona çıkardık bu bütçeyi, bunun 210 milyonunu sadece okullarda kullanacağız. Ben inanıyorum ki siz bu okul temelli mesleki gelişim eğitimlerine aktif olarak katılacaksanız, o 282 milyon çok hızlı bitecek. Biz bunu 500 milyonlara çıkaracağız, 1 milyarlara çıkaracağız” dedi.