Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEB’ten 137 bin aileye eğitim

ANKARA (İGFA) – Aile içi ilişkiler, ev yönetimi ve çocukların davranış yönetimlerine rehberlik edilmesi hedefleri doğrultusunda Millî Eğitim …

ANKARA (İGFA) - Aile içi ilişkiler, ev yönetimi ve çocukların

ANKARA (İGFA) – Aile içi ilişkiler, ev yönetimi ve çocukların davranış yönetimlerine rehberlik edilmesi hedefleri doğrultusunda Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 7 farklı ilde pilot olarak başlatılan ve “81 ilde 1 milyon aileye ulaşma hedefiyle” ilerleyen Aile Okulu projesinden bugüne kadar 137 bin aile yararlandı.

Eğitimler birçok farklı alanda gerçekleştiriliyor. Sosyal beceri, aile içi iletişim, teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, stres yönetimi, sağlıklı beslenme, çevre, ilk yardım gibi farklı konulardaki eğitimlerle aileler çok yönlü olarak destekleniyor.

12 Ağustos 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı törenle 81 ile yaygınlaştırılan projede hedefin 2022 yılının sonuna kadar 1 milyon aileye erişmek olduğunu kaydeden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Aile okulu projesinde yaklaşık 44 saatlik bir eğitimle aile değerleri, kültürel değerlerimiz, aile içi iletişim, sosyal, psikolojik ve duygusal gelişim, çevre bilinci, stres yönetimi, madde bağımlılığını önlemeyle ilgili yaklaşımlar gibi 10 farklı alanda ailelerimizi desteklemek ve ailelerimizi destekleyerek çok daha müreffeh bir toplum olma yolunda emin adımlarla ilerlemeyle ilgili çok önemli bir hizmeti yaklaşık 1000 halk eğitimi merkezimiz üzerinden başlatmış bulunuyoruz.” dedi.

Bir ay gibi kısa sürede yaklaşık 137 bin aileye ulaşmış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Özer, “İnşallah, bu eğitim süreçleri içinde gelen geri beslemelerle çok daha zengin ve sürekli güncellenen içerikle ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Böylece ailelerimiz çok daha güçlü, çok daha bilinçli bir şekilde süreçleri yönetebilme, özellikle aile içerisindeki iletişim ve çocukların madde bağımlılığı, teknolojik bağımlılıkla ilgili çok daha bilinçli bir şekilde iletişime geçebilme imkânına sahip olmuş olacaklar. Özellikle kültürel değerler, ahlak değerleri, aile içindeki sosyal gelişim, psikolojik gelişimlerle ilgili farkındalıkla ilgili çok önemli bir kazanım elde edilmiş olacak. Ailelerimizi ne kadar güçlü kılabilirsek eğitim sisteminin içinde olan çocuklarımız da o kadar destek mekanizmalarına sahip olmuş olacaklar çünkü eğitim sadece okul içinde gerçekleşen bir süreç değil. Okul dışı faktörleri ve özellikle aile içindeki faktörler olan eğitim seviyesine, iletişim düzeyine oldukça bağımlı olan bir süreç” diye konuştu.

Özer, Aile Okulu projesiyle sadece aileleri desteklemekle kalmayacaklarını, aynı zamanda eğitim sisteminin kalitesini artırmada da çok önemli mesafeye erişmiş olacaklarını belirtti.